Grill, grill, grill!

image14

Grill, grill, grill!


Calcutta! Taxi, taxi, taxi in Calcutta!

Realitycheck

Nu gäller det att ta ikapp lite bloggande. Så, vad har hänt sedan sist i mitt liv?
  • Körkort
  • Studenten
  • Linkin Park @ Globen
  • Nycklar!
Ja, massor har hänt sedan sist. Men vart skall vi börja. Vi börjar med det som kom först;

Körkortet

Den 24:e Maj smällde det. Då var det dags för Johans uppkörning. Jag hade uppkörningstid direkt efter Olof  och var pissenervös. Det var ett totalt dödläge. Om Olof klarade det så skulle jag få sådan prestationsångest att jag hade misslyckats, och om han misslyckades så skulle säkerligen jag blivit nervös och misslyckats för att uppkörningsläraren var så hård. Så hur gick det nu?
Jo, Olof som alltid har varit den uppkäftiga när det gäller att verkligen åstadkomma bra saker misslyckades. Olof som redan var uppkäftig på teoriprovet och påstådde att minsann han skulle klara det men inte jag och Andreas skulle klara det, blev återigen nedtystad. Både jag och Andreas har nu körkort och Olof måste vänta tills Augusti eller September med att få en till uppkörning.
Men Olof hjälpte faktiskt mig att ta körkort. Nu blev ni allt ställda. Hur gick det till?
Jo, när Olof hade kört klart så sade han till mig, medan vi väntade på att uppkörningsläraren skulle snacka med mig, att han blivit kuggat för att han hade brutit en stopplinje i höjd med Biblioteket i Strömstad. Hum, tänkte jag och tänkte på det Olof sagt.Jag gjorde hela körningen bra tills jag såg en skylt uppe i ett fönster. Där stod det "Bibliotek". Ihk, nu kommer han säkert testa mig och ta mig in på samma gata som Olof! Om jag inte vetat detta om att Olof blivit kuggad där så hade jag nog blivit kuggat. Linjen var målad på 1800-talet och stoppskylten stod  typ på taket så att man verkligen inte skulle se den. Så jag gjorde som den exemplariske bilförare jag är (HOST!) och stannade som en gud frammför linjen.
Så, nu har jag körkort. Ja, jag är en jävligt bra människa.

Linkin Park @ Globen

image12Det öste! Dagen efter att jag varit så jävla duktig och tagit mitt körkort så drog jag iväg med ilfart till Stockholm där jag snabbt som fan mötte upp med min pälskling Sophie och så gav vi oss av mot Globen.
Det finns egentligen inga ord som kan beskriva konserten, det var en av det underbaraste saker jag varit med om. Att stå i en fullpackad arena och lyssna till ljudet av mina ungdomshjältar och 25 000 andra skrika för full hals, ja det var bara magi. Ren och skär magi.

Visst, skitdåligt förband i och med Blindside. Riktig bajsmusik. Någon sorts kristen metal som bara fick mig att vilja gå fram till scenen och kissa på fanskapet som stod och fördröjde njuningen (Läs:Linkin Park)

Sedan var ju 30STM (30 Seconds to Mars) förband också. De var lite dryga men Jared Leto var snygg så jag och Sophie överlevde.

Men det var ju helt underbart! Jag och Sophie kom, såg, och segrade. Sedan gick vi hemmåt i en underbar Maj-kväll och bara njöt av värmen och massa ungdomars eufori-rus efter Linkin Park.

Förresten, Mike Shinoda är min nya gud. Den pojken kan ju verkligen allting. Han kan gitarr, piano, sjunga bra och rappa bra. Fan, sådan vill jag också vara....

Studenten

Fniss, nu är jag tydligen en fantastisk människa. Jag har tagit studenten. Mer kan jag inte säga än att jag inte känner mig varken så fantastisk eller "fy fan vad jag är bra"-ig som alla andra känner dig. De som skrek mest och sjöng "Fy fan vad vi är bra!" mest var ju också de som inte hade slutbetyg och som tror att livet skall lösa sig.
Wow, de måste in i samma skollokal, fast denna gång som tvingade till att klara allt. Varför låter vi ens elever som inte sköter sig gå i skolan? Nu må jag låta som en folkpartist men skolsystemet måste reformeras. Inte uniformer och 10 piskrapp, men lärarna måste ändå ha bättre kolla på sina sketna elever. Vi var 6 personer av runt 20 som gick ut med slutbetyg. Jag var lyckligtvis en av dom. Jag är den enda som borde kunna sjunga "Fy fan vad jag är bra!" men jag är ingenting som samhällare, jag är bara 3 år äldre än när jag började. Jag måste fortsätta i ett skolsystem kantat av skitungar och nonchalanta lärare ett tag till.
Men jag måste i alla fall åka upp till Strömstad och dricka kaffe med Magnus någon dag. Han praktiskt taget bjöd in mig. Då måste jag ju svara inbjudan...

Nycklar!

image13 Detta får mig  dock att känna mig som en fantastisk människa på alla dess vis. Jag, Snaxman, kommer faktiskt att få ett par nycklar till jobbet, Wow, tänker ni. Blir han glad för ett par stålpinnar till en dörr? Ja, faktiskt. Min chef på Pipers Glace litar på mig såpass mycket så han vill att jag skall hjälpa till med att låsa på kvällen/öppna på morgonen.
Shit, jag har t.o.m. fått hjälpa till med att räkna kassan en gång. Detta må låta ironiskt men jag kände mig fruktansvärt häftig då. Ansvar är skitfräckt att ha och man känner sig faktiskt jävligt stolt. Temperatutkoll har jag också fått gjort! Shit, jag är på gång!

Förra året kunde ni ju läsa massa emo-inlägg om att jag var så trött på jobbet och att en snara runt halsen hade varit en befrielse för min onda rygg och mitt trötta huvud. Men nu så längtar jag faktiskt till jobbet igen. Jag vill jobba.

Ah, det känns härligt att ha ett jobb man trivs med :)



Jag lover att det inte skall dröja så länge tills nästa gång jag bloggar. Men jag har ju styrt upp två Stockholmsresor, styrt upp slutbetyg, styrt upp en student och styrt upp körkortet. Jag må säga en sak, det känns ballt att ha ett eget rosa kort. Se fram mot nästa monsterinlägg, raaawr!